Puree ziemniaczane

Puree ziemniaczane
Składniki:
  • 4 duże ziemniaki
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki gęstego jogurtu – najlepiej typu greckiego
  • 2 łyżki masła
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • 1/3 szklanki mleka
  • sól
Ziemniaki ugotować, odcedzić i ugnieść z wszystkimi składnikami, podgrzewać na ogniu cały czas mieszając do czasu aż konsystencja będzie nam odpowiadała, doprawić solą, ewentualnie gałką muszkatołową.

Zdjęcie - Puree ziemniaczane - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Podobne wpisy Puree ziemniaczaneZdjęcie - Puree ziemniaczane - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Puree z ziemniaków i groszku zielonego

Zdjęcie - Puree ziemniaczane - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Chilli con carne zapiekane z ziemniakami

Zdjęcie - Puree ziemniaczane - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Żołądki drobiowe w sosie koperkowo czosnkowym

Zdjęcie - Puree ziemniaczane - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zupa porowa

Kategorie przepisów