Puree z kalafiora z roqueforta

Puree z kalafiora z roqueforta

Delikatne i lekkie - tak mogłabym określić to danie. Tak przygotowanego kalafiora można podać jako przystawkę lub jako samodzielne danie.
Delikatny smak kalafiora świetnie podkreśla ostry i wyrazisty rouefort.
Zdjęcie - PUREE Z KALAFIORA Z ROQUEFORTA - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Puree z kalafiora SKŁADNIKI:

  • średniej wielkości kalafior
  • 1,5 szklanki mleka
  • 10 dkg roueforta (może być inny ser z niebieską pleśnią)
Kalafiora opłukać i podzielić na różyczki. Ugotować na parze.
Dodać mleko i zmiksować (blender lub malakser). Masę przełożyć do rondla i mieszając gotować kilka minut. Kiedy masa będzie wystarczająco gęsta przełożyć puree do miseczek i posypać startym serem.

Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje:

Kategorie przepisów