Pstrąg pieczony w winie

Pstrąg pieczony w winie
Zdjęcie - Pstrąg pieczony w winie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 40
  • Czas przygotowania: 10minuty
  • Czas gotowania: 30minuty

Moja propozycja na piątkowy obiad to pstrąg pieczony w porach i białym winie. Błyskawiczne danie, bardzo łatwe  i takie eleganckie. Bardzo polecam:)

Składniki Instrukcje

Pstrągi umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, Do środka włożyć plasterki czosnku oraz zimnego masła i kilka gałązek świeżego tymianku. Pora oczyścić i pokroić w cienkie plasterki. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, ułożyć warstwę pora, na wierzchu pstrągi, wszystko podlać winem. Wstawić ryby do pieca nagrzanego do 180 stopni na ok. 25-30 min. W tym czasie por zmięknie a wino wyparuje.

Smacznego:)

Zdjęcie - Pstrąg pieczony w winie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów