Przecier z ogórków

ogórki gruntowe

koper

chrzan

listki laurowe

pieprz w ziarnach

czosnek

sól

 

Ogórki umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W garnku zagotować wodę z solą (na każdy litr 2 płaskie łyżki soli).

Do małych słoiczków (250ml) nakładać starte ogórki. Włożyć po jednym ząbku czosnku, jednym listku laurowym, małym kawałku chrzanu. Dodać po 5 ziarenek czarnego pieprzu i małej łodydze kopru. Zalać odrobiną przegotowanej wody, pozakręcać słoiki i gotowe.

Przecier świetnie nadaje się do zupy ogórkowej.

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Przecier z ogórków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

Sałatka z ogórków, marchewki i cebuli w słoikach
20

Sałatka z ogórków, marchewki i…

duszek duszek
Potrawy regionalne

Chutney z pigwy, jabłek i owoców dzikiej róży - Ambition, kuchnia z dbałością

Chutney z pigwy, jabłek i owoc…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Domowa korzenna mieszanka przypraw do piernika
1

Domowa korzenna mieszanka przy…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Ćwikła z chrzanem jak zrobić? Ćwikła na zimę

Ćwikła z chrzanem jak zrobić?…

ekspansjasmaku ekspansjasmaku
ekspansja-smaku

Grzybki marynowane - kuchniabazylii.pl

Grzybki marynowane - kuchniaba…

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

Dyniowy syrop korzenny do kawy

Dyniowy syrop korzenny do kawy…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Przepisy z tych kategorii

Tarta z kapustą kiszoną i suszonymi śliwkami

Tarta z kapustą kiszoną i susz…

food² food²
Food Square

Sernik marchewkowy
1

Sernik marchewkowy

Dagooshya Dagooshya
My Culinary Art

Kisiel z ananasa i selera naciowego

Kisiel z ananasa i selera naci…

aronia aronia
Wiem co jem

Korzenny krem dyniowy

Korzenny krem dyniowy

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Zupa serowa z brokułami i szpinakiem

Zupa serowa z brokułami i szpi…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Korzenne ciasto marchewkowe

Korzenne ciasto marchewkowe

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty