Podgrzybki w zalewie octowej

Podgrzybki w zalewie  octowej

 

 

 

Zdjęcie - Podgrzybki w zalewie  octowej  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

składniki:

małe podgrzybki


składniki na zalewę:

4 szklanki wody

1,5 szklanki octu

listki laurowe

ziele angielskie

gorczyca

pieprz czarny w ziarnach

5 łyżek cukru

1 łyżka soli


Grzyby oczyścić, umyć, zagotować w lekko osolonej wodzie.

Do gara wlać wodę, ocet, wsypać cukier i sól. Dołożyć kilka listków liścia laurowego, kilka ziaren ziela angielskiego, sporą część pieprzu czarnego, gorczycy. Zagotować.

Do wcześniej przygotowanych słoików wkładamy podgrzybki, zalewamy przygotowaną zalewą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy około 15 minut.


 

 

 

Zdjęcie - Podgrzybki w zalewie  octowej  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów