Placuszki ze skyru z jabłkiem

Placuszki ze skyru z jabłkiem

Placuszki ze skyru z dodatkiem pokrojonego w drobną kostkę jabłka, to fajna propozycja na śniadanie, kolację czy pomysł na drugie śniadanie do szkolnej śniadaniówki.

 

Zdjęcie - Placuszki ze skyru z jabłkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki na placuszki ze skyru z jabłkiem:

  • 300 g skyru naturalnego
  • 2 jajka
  • 2-3 łyżki erytrytolu (lub 1-2 łyżki cukru)
  • szczypta soli
  • 100 g mąki pszennej (u mnie orkiszowa jasna)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 małego jabłka
  • oliwa

Jak robić placuszki ze skyru z jabłkiem?

Jajka mieszamy za pomocą rózgi kuchennej z jogurtem. Dodajemy cukier/erytrytol, szczyptę soli oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy łyżką.

Jabłko kroimy w drobną kostkę, dodajemy do ciasta i mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy oliwę do smażenia. Za pomocą łyżki nabieramy porcję ciasta (1 łyżka=1 placuszek) i smażymy na niewielkim ogniu, z obu stron do zezłocenia.

 

Zdjęcie - Placuszki ze skyru z jabłkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Placuszki ze skyru z jabłkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Placuszki ze skyru z jabłkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Placuszki ze skyru z jabłkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

Polecam również przepis na Sałatkę Gyros z mięsem mielonym 

Kategorie przepisów