Piklowane buraki

Piklowane buraki

Zdjęcie - Piklowane buraki do mięsa albo np. sera - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Piklowane buraki do mięsa albo np. sera - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSkładniki

  • Buraki 4 sztuki
  • Cebula 1 sztuka
  • 200ml octu winnego jabłkowego
  • 100 g cukru
  • Woda 2 szklanki
  • Kminek mielony
  • Sól
  • Olej Kujawski 3 Ziarna

Przygotowanie

Gotujemy 2 szklanki wody, dodajemy ocet winny jabłkowy, cukier, kminek mielony, sól, po czym ponownie zagotowujemy i dodajemy buraki pokrojone w cienkie plastry oraz cebulę. Gotujemy do momentu, aż brzegi cebuli zrobią się buraczkowe.

Schładzamy buraki, polewamy je 2-3 łyżkami oleju Kujawski 3 Ziarna i podajemy jako dodatek do ryb wędzonych lub mięsa.

 

 

Produkcja: Kuchnia+

Kategorie przepisów