Piernikowe placuszki z ricottą
Dzień dobry :-) Ostatnio na kolację robiliśmy piernikowe placuszki. Córka uwielbia i często o nie prosi, a że pierniki też lubi to tym razem zrobiłam takie piernikowe. Wyszły pyszne, idealne do syropu klonowego :-) Polecam i miłego dnia Wam życzę :-)
Składniki:
- 250 g serka ricotta
- 3 jajka L
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 łyżka przyprawy do piernika
- 1/2 szklanki mleka 2%
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2-3 łyżki cukru trzcinowego
1. Do misy miksera wbijamy jajka, dodajemy cukier i na najwyższych obrotach ubijamy. Masa powinna potroić swoją objętość.
2. Teraz dodajemy serek ricotta, miksujemy już na mniejszych obrotach, następnie mleko.
3. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika. Dodajemy do masy. Miksujemy do połączenia się składników.
4. Patelnię rozgrzewamy, dajemy odrobinę oleju i smażymy placuszki z obu stron na rumiany kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami :-) Smacznego :-)
Chciałam Wam jeszcze pokazać nowość marki Hellmanns :-)
Produktów tej marki chyba nie trzeba nikomu przedstawiać, ale na pewno nie każdy zna nowy produkt jakim jest Majonez Vegan Mayo :-) Jest to produkt wegański, dzięki czemu możemy cieszyć się smakiem majonezu, który jest bez jajek, glutenu, ma aksamitną i gęstą konsystencję. Jest idealny do kanapek, sałatek i do wszystkiego do czego lubicie dodawać majonez :-)
#knorr #przepisypl #przyprawyknorr #Hellmanns #veganmayoHellmanns #ketchupHellmanns @knorrpolska i @przepisypl