Pieczony łosoś z salsą z awokado i mango

Pieczony łosoś z salsą z awokado i mango

Zdjęcie - Pieczony łosoś z salsą z awokado i mango - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:
  • 600 g łososia (4 porcje po 150 g)
  • 1 mango
  • 1 awokado
  • sok z 1 limonki
  • mix kasz do podania
  • szczypiorek 
Marynata:
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 2 łyżki oleju Kujawski 3 ziarna
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 ząbek czosnku (opcjonalnie) 
Przygotowanie:

Składniki na marynatę mieszamy i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.

Łososia układamy na blasze i smarujemy z wierzchu marynatą. Pieczemy ok. 15 minut w rozgrzanym piekarniku.

Mango i awokado obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy sok z limonki oraz posiekany szczypiorek. Mieszamy.

Łososia wyjmujemy z piekarnika. Podajemy z salsą z mango i awokado oraz miksem kasz.

Zdjęcie - Pieczony łosoś z salsą z awokado i mango - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów