Pasztet pieczony z pieczarkami

Pasztet pieczony z pieczarkami
Składniki:
  • 30 dag łopatki wieprzowej
  • 35 dag surowego boczku
  • 0,7 kg ćwiartek z kurczaka
  • 30 dag wątroby wieprzowej
  • 1 pietruszka
  • 2 marchewki
  • 1/4 selera
  • 3 pieczarki pokrojone pokrojone w plasterki
  • 2 kajzerki
  • 1 łyżeczka gałki muszkatowej
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 3 jajka
  • sól, pieprz
Zdjęcie - Pasztet pieczony z pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Łopatkę, boczek i ćwiartki z kurczaka zalać wodą, dodać marchewkę, pietruszkę, posolić i popieprzyć, gotować aż mięso zmięknie. Mięso wyjąć z wywaru, ostudzić i oddzielić od kości, wątrobę wrzucić do wywaru i gotować 10 min. Wątrobę i bułki namoczone w wywarze dodać do mięsa i zmiksować lub zmielić 4-krotnie w maszynce do mielenia, dodać jajka, majeranek, gałkę muszkatołową, wymieszać, dodać pieczarki, przełożyć wszystko do brytfanki ( ja piekłem w keksówce). Piec w temperaturze 200 stopni około 40 min. Zdjęcie - Pasztet pieczony z pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Podobne wpisy Pasztet pieczony z pieczarkamiZdjęcie - Pasztet pieczony z pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Pasztet do smarowania z suszoną śliwką

    Zdjęcie - Pasztet pieczony z pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Krem z kurczaka i pieczarek

    Zdjęcie - Pasztet pieczony z pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Galaretki mięsne

    Zdjęcie - Pasztet pieczony z pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Roladki schabowe

    Kategorie przepisów