Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej  makreli

Dzisiaj polecam znaną  i  lubianą pastę z wędzonej ryby. Łatwa  i szybka w przygotowaniu i bardzo dobra na kanapki. Na Popielec idealna. Jest wiele wersji takiej pasty, można dodać co się lubi, ja dodaję jajko i ogórka kiszonego.

Zdjęcie - Pasta z wędzonej  makreli  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 1 wędzona makrela (lub inna ryba)
  • 2-3 ogórki kiszone lub konserwowe
  • 2-3 jajka
  • łyżka majonezu
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Rybę obrać i rozdrobnić widelcem. Jajka ugotować na twardo i pokroić, ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez, sól, pieprz i natkę pietruszki. Ponownie wymieszać.

Smacznego:)

Kategorie przepisów