Pasta z tuńczyka i czerwonej cebuli
- Wynik: 5
- Czas przygotowania: 5 minut
- Czas gotowania: -minuty
Przepyszna pasta do smarowania pieczywa. Ekspresowa bo na jej wykonanie potrzeba 5 może 7 minut. Jeśli tylko lubicie pasty rybne to ta na pewno Wam posmakuje.
Składniki
- tuńczyk w sosie własnym - 1 puszka
- serek mascarpone - 2 łyżki
- czerwona cebula - 1 szt.
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
- czosnek - 2 ząbki
Instrukcje
Tuńczyka odsączyć z zalewy, przełożyć do wysokiego naczynia. Dodać serek mascarpone, obrany czosnek i zmiksować na bardzo gładką masę. Dodać pokrojoną w drobną kostkę czerwoną cebulę, przyprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać. Przełożyć do naczynia i schłodzić przed podaniem.
Smacznego:)