Pasta z tuńczyka
- Wynik: 5
- Czas przygotowania: 5minuty
- Czas gotowania: -minuty
Genialna pasta z tuńczyka. Przepis jest na jedną puszkę ale polecam zrobić od razu z dwóch, zwłaszcza jeśli jest większa rodzina. Pomysł pochodzi z książki TRUFLA - same dobre rzeczy, która zawiera dużo prostych a jednocześnie mega pysznych przepisów.
Składniki
- tuńczyk w sosie własnym - 1 puszka
- suszone pomidory - 5 szt.
- ew. olej rzepakowy - 2 łyżki
- ocet balsamiczny - 1 łyżka
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
Tuńczyka odsączyć, włożyć do wysokiego naczynia, dodać pomidory, ocet, olej, sól i pieprz. Wszystko zmiksować, jeśli masa jest zbyt sucha można dodać odrobinę więcej oleju. Przełożyć pastę do naczynia. Przechowywać w lodówce.
Smacznego:)