Pasta z soczewicy

Pasta z soczewicy
Zdjęcie - Pasta z soczewicy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 20
  • Czas przygotowania: 5minuty
  • Czas gotowania: 15minuty

Tym razem do pasty kanapkowej użyłam czerwonej  soczewicy i kilku suszonych pomidorów jako wspomagacza smaku. Oprócz tego potrzebne są jeszcze zioła i przyprawy. I to wszystko. Kocham pasty kanapkowe za prostotę i smak.

Źródło: TRUFLA same dobre rzeczy

Składniki Instrukcje

Soczewicę wypłukać, zalać 1 i 1/4 szklanki wody i ugotować pod przykryciem do miękkości. Cebulę pokroić  w kostkę, wrzucić na rozgrzany olej i usmażyć na złoty kolor. Soczewicę, cebulę, majeranek i suszone pomidory przełożyć do malaksera i zmiksować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i pieprzem cayenne oraz octem balsamicznym. Pastę przełożyć do miseczki i trzymać w lodówce.

Smacznego:)

Zdjęcie - Pasta z soczewicy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów