Pasta z makreli i jajek

Pyszna. Lubię właściwie chyba każdą wersję tego typu past. I czym więcej ziół, tym lepiej. Problem trochę jednak polega na tym, że obecnie zioła nie smakują jak w środku lata, ale nie wymagajmy cudów. Koperek jeszcze trochę smakuje koperkiem. A póki smakuje, korzystajcie ile wlezie. Ja wykorzystałam go do śniadania.

Zdjęcie - Pasta z makreli i jajek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Składniki:
1 makrela wędzona
3 jajka
1 mała czerwona cebula
pół pęczka koperku
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
sól
pieprz


Jajka gotujemy na twardo, obieramy i rozdrabniamy widelcem, wrzucamy do miski. Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości, dodajemy do jajek. Dodajemy do tego pokrojoną w kostkę cebulę, poszatkowany koperek, jogurt, majonez, sól i świeżo zmielony pieprz. Wszystko mieszamy.


Przepisy z tych kategorii

Pasta jajeczna z wędzonym pstrągiem
1

Pasta jajeczna z wędzonym pstr…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Hummus z bobem

Hummus z bobem

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Pasta z soczewicy
1

Pasta z soczewicy

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Pesto bazyliowe ze słonecznikiem

Pesto bazyliowe ze słoneczniki…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Pasta z fety i suszonych pomidorów

Pasta z fety i suszonych pomid…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Pasta pieczarkowa o smaku pasztetowej

Pasta pieczarkowa o smaku pasz…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Przepisy z tych kategorii

Tapenada z czarnym czosnkiem na grzankach z jamón serrano
2

Tapenada z czarnym czosnkiem n…

food² food²
Food Square

Pasta z pieczarek
1

Pasta z pieczarek

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Pasta z soczewicy
1

Pasta z soczewicy

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Pasta jajeczna z awokado

Pasta jajeczna z awokado

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Pasta z tuńczyka
2

Pasta z tuńczyka

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Pasta do pieczywa z suszonymi pomidorami
2

Pasta do pieczywa z suszonymi…

napiecyku napiecyku
napiecyku