Pasta twarogowa z czarnuszką i olejem z ostropestu

Pasta twarogowa z czarnuszką i olejem z ostropestu
Zdjęcie - Pasta twarogowa z czarnuszką i olejem z ostropestu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pasta twarogowa z czarnuszką i olejem z ostropestu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pasta twarogowa z czarnuszką i olejem z ostropestu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pasta twarogowa z czarnuszką i olejem z ostropestu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pasta twarogowa z czarnuszką i olejem z ostropestu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 200 g świeżego twarogu
  • 45 ml oleju Kujawski z ostropestu tłoczonego na zimno
  • 15 g jogurtu naturalnego
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka nasion czarnuszki
  • sól i pieprz do smaku
Przygotowanie

Jajko gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy.Twaróg rozdrabniamy widelcem.

Jajko ścieramy na tarce o średnich oczkach i mieszamy z twarogiem.

Dodajemy czarnuszkę, jogurt oraz olej Kujawski z ostropestu. Mieszamy.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Podajemy ze świeżym pieczywem.


Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl

Kategorie przepisów