Pasta kanapkowa z pieczonej dynii
Pastę kanapkową z pieczonej dynii wyczarujesz w kilka chwil. Sezon dyniowy w pełni, zatem pieczonej dynii pewnie nie tylko u mnie dostatek. Do przygotowaniu zupy, drożdżówek lub chlebka dyniowego ciężko wycyrklować idealną ilość dynii, zawsze zostają resztki, z którymi nie wiadowomo co zrobić. Wystarczy pudełeczko serka lub creme fraiche i domowe smarowidło gotowe. Świetna, jesienna alternatywa dla nieśmiertelnej pasty z makreli lub jajek. Syci, poprawia nastrój i przywołuje słońce.
Składniki:
puree z dynii - ilość dowolna
serek - ilość dowolna
sól, pieprz - na wytrawnie
zielenina, np. szczypiorek
miód, cynamon na słodko
Wykonanie:
- puree z dyni ( z tego przepisu) wymieszaj z serkiem i dodatkami. Przed podaniem schłodzić w lodówce