Pasta kanapkowa z pieczonej dynii

Pasta kanapkowa z pieczonej dynii
Zdjęcie - Pasta kanapkowa z pieczonej dynii - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Pastę kanapkową z pieczonej dynii wyczarujesz w kilka chwil. Sezon dyniowy w pełni, zatem pieczonej dynii pewnie nie tylko u mnie dostatek. Do przygotowaniu zupy, drożdżówek lub chlebka dyniowego ciężko wycyrklować idealną ilość dynii, zawsze zostają resztki, z którymi nie wiadowomo co zrobić. Wystarczy pudełeczko serka lub creme fraiche i domowe smarowidło gotowe. Świetna, jesienna alternatywa dla nieśmiertelnej pasty z makreli lub jajek. Syci, poprawia nastrój i przywołuje słońce.

Składniki:

Zdjęcie - Pasta kanapkowa z pieczonej dynii - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
puree z dynii - ilość dowolna
serek - ilość dowolna
sól, pieprz - na wytrawnie
zielenina, np. szczypiorek
miód, cynamon na słodko

Wykonanie:
  • puree z dyni ( z tego przepisu) wymieszaj z serkiem i dodatkami. Przed podaniem schłodzić w lodówce
SMACZNEGO !

Zdjęcie - Pasta kanapkowa z pieczonej dynii - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów