Pasta Ady na razowych grzankach

Pasta Ady na razowych grzankach
Zdjęcie - Pasta Ady na razowych grzankach - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Nasza wspólna przyjaciółka Ada robi najlepszą pastę serową na świecie! Kiedyś podała ją na imprezie sylwestrowej i wszyscy najedzeni i zadowoleni zionęliśmy czosnkiem witając nowy rok. Wielkim szokiem okazało się dla mnie to, że sukces zależy tylko od połączenia 3 składników: sera, majonezu i czosnku. Ada podaje pastę na krakersach, a ja dziś podam na razowych tościkach. P.s. Ada miała wczoraj urodziny, 100 lat!
Pasta Ady na razowych grzankach (ok. 16 sztuk)
- 10 łyżek startego na grubej tarce żółtego sera
- 2 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz

- 4 kromki chleba razowego
- małe liście bazylii

Zetrzyj ser na grubej tarce, wymieszaj dokładnie z majonezem. Wyciśnij 2 ząbki czosnku, dodaj sól i pieprz i dokładnie wymieszaj. Podgrzej kromki w tosterze, odkrój skórkę dookoła i pokrój każdą kromkę na 4 równe kwadraciki. Nałóż pastę na grzanki (ok. 1 łyżeczkę na jeden kwadracik) i udekoruj małymi liśćmi świeżej bazylii.

Śliwka

Kategorie przepisów