Papryka faszerowana

Papryka faszerowana
Składniki:
  • 6 papryk
  • 2 woreczki ryżu (1 szklanka)
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 16 dag pieczarek pokrojonych w kostkę
  • 45 dag mięsa mielonego ( ja użyłem z indyka)
  • sól, pieprz
Ryż ugotować, ostudzić. Cebulę podsmażyć na oleju, dodać pieczarki i chwilę smażyć. Ostudzony ryż wymieszać z cebulą, pieczarkami i mięsem, doprawić solą i pieprzem i dobrze wyrobić. Paprykom odciąć górę i oczyścić z nasion. Nakładać farsz do papryk. Papryki układamy w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 C około 40 min. Zdjęcie - Papryka faszerowana - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Podobne wpisy Papryka faszerowanaZdjęcie - Papryka faszerowana - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zapiekanka ziemniaczana

Zdjęcie - Papryka faszerowana - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Buraki z papryką

Zdjęcie - Papryka faszerowana - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Uszka z pieczarkami i grzybami

Zdjęcie - Papryka faszerowana - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Gołąbki bez zawijania

Kategorie przepisów