Panierowane bakłażany z mozzarellą

Prawie jak schabowe, ale nie nazwę tego tak, bo mnie zjedzą. Usłyszałam jeszcze, że wyglądają jak cordon bleu. I dobrze, nabierajcie się :D. Pyszne. I pamiętajcie żeby plastry bakłażana były bardzo cienkie, wtedy "kotlety" smakują tak jak trzeba.

Zdjęcie - Panierowane bakłażany z mozzarellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Składniki:
2 średnie bakłażany
3 kulki mozzarelli
3 jajka
bułka tarta
sól
pieprz
olej


Bakłażany kroimy na 0,5 cm plastry (jeżeli chcecie się pozbyć z nich goryczy, posólcie je i odstawcie na 10 minut, potem ściągnijcie ręcznikiem papierowym sok, który się wytrącił - ja tego nie robię). Mozzarelle kroimy w plasterki. Na plaster bakłażana nakładamy plastry mozzarelli, porządnie solimy, pieprzymy, na to nakładamy drugi plaster. Panierujemy w rozmąconych jajkach i bułce tartej, z obu stron. Smażymy na średnim ogniu do zrumienienia.


Przepisy z tych kategorii

Potrawka z fasoli
2

Potrawka z fasoli

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Prosto z piekarnika placuszki z marchewki

Prosto z piekarnika placuszki…

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

Fasola z warzywami

Fasola z warzywami

figmara figmara
figowe smaki

Kotleciki z fasoli Jaś

Kotleciki z fasoli Jaś

figmara figmara
figowe smaki

Kotlety z kalafiora + film

Kotlety z kalafiora + film

Madzia111 Madzia111
Smakowite Dania

Kotlety z kalafiora w amarantusowej panierce

Kotlety z kalafiora w amarantu…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog