Omlet ze szparagami
- Wynik: 10
- Czas przygotowania: 5minuty
- Czas gotowania: 5minuty
Pojawiły się już w sklepach szparagi więc podczas zakupów jeden pęczek powędrował do mojego koszyka. Nie jestem wielką fanką tych zielonych lodyg więc narazie zakupiłam tylko jeden pęczek ale i tak nie mam za bardzo pomysłu co z nimi zrobić. Dlatego narazie zrobiłam tylko omlet. Dobry sposób na urozmaicenie zwykłego omleta.
Składniki
Instrukcje
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojone w małą kostkę łodygi szparagów. Chwilę je podmsażać. W tym czasie wbić jajka do kubka, posolić i dokładnie rozbełtać. Gdy szparagi są już al dente, dodać masę jajeczną. Smażyć jak naleśniki, podważająć brzegi, wtedy nie ścięta jeszcze masa spływa i ma szansę się usmażyć. Można omlet przełożyć na drugą stronę, ja tylko składam na pół i gotowe. Podawać natychmiast.
Smacznego:)