Omlet z warzywami


Składniki:
- 100 g pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki ulubionych oliwek bez pestek
- 1 garść miniaturowych liści szpinaku
- 4 jajka
- 2 łyżki wody
- 1 łyżka oleju Vita rzepakowego z dodatkiem lnianki
- 1 łyżka natka kolendry (opcjonalnie)
- sól
- pieprz do smaku

Przygotowanie:
Krok 1
Pomidorki przekrój na pół, oliwki pokrój w plasterki. Szpinak umyj, osusz.

Krok 2
Jajka roztrzep z wodą na puszystą masę, dopraw solą i pieprzem.

Krok 3
Na patelni o średnicy 20 cm rozgrzej olej, wlej jajka. Smaż przez 3 minuty. Na wierzch dodaj szpinak, pomidorki i oliwki. Przykryj i smaż jeszcze kilka minut do preferowanego ścięcia omletu.

Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: 15 minut
Okazja: śniadanie
Poziom trudności: bardzo łatwe
