Omlet z warzywami

Omlet z warzywami
Zdjęcie - Omlet z warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki ulubionych oliwek bez pestek
  • 1 garść miniaturowych liści szpinaku
  • 4 jajka
  • 2 łyżki wody
  • 1 łyżka oleju Vita rzepakowego z dodatkiem lnianki
  • 1 łyżka natka kolendry (opcjonalnie)
  • sól
  • pieprz do smaku
Zdjęcie - Omlet z warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przygotowanie:

Krok 1

Pomidorki przekrój na pół, oliwki pokrój w plasterki. Szpinak umyj, osusz.

Zdjęcie - Omlet z warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krok 2

Jajka roztrzep z wodą na puszystą masę, dopraw solą i pieprzem.

Zdjęcie - Omlet z warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krok 3

Na patelni o średnicy 20 cm rozgrzej olej, wlej jajka. Smaż przez 3 minuty. Na wierzch dodaj szpinak, pomidorki i oliwki. Przykryj i smaż jeszcze kilka minut do preferowanego ścięcia omletu.

Zdjęcie - Omlet z warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Liczba porcji: 2

Czas przygotowania: 15 minut

Okazja: śniadanie

Poziom trudności: bardzo łatwe

Zdjęcie - Omlet z warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów