Omlet z boczniakami

Omlet z boczniakami


Zdjęcie - Omlet z boczniakami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Omlet z boczniakami i ziołami. Świetnie sprawdzi się na śniadanie, obiad do lunchboxu.

dla 1 osoby

Składniki:

1/2 opakowania boczniaków

3 jaja

cebula

natka pietruszki garść

bazylia kilka listków

tymianek do smaku

sól i pieprz do smaku

olej

Przygotowanie:

Boczniaki pociąć w paski a cebulę w kostkę. Natkę posiekać z bazylią. Rozgrzać patelnię i na suchą bez oleju podsmażyć boczniaki pod koniec dodając cebulę oraz doprawiając solą i pieprzem.Dolać troche oleju i wymieszać. Jaja wbić do miski, dodać sól i pieprz oraz zioła. Przelać zawartość do cebuli i boczniaków. Smażyc omlet z dwóch srton.

Kategorie przepisów