Naleśnki z cukinią i porem

Naleśnki z cukinią i porem
przepis:

6 naleśników

biała część pora

1 mała cukinia

100 g sera feta

3 łyżki utartego grana padano

sól, pieprz, tymianek

olej

Sos pomidorowy:

3 łyżki przecieru pomidorowego

100 ml wody

1 ząbek czosnku

sól, pieprz

Przecier pomidorowy rozrobić z wodą, dodać zmiażdżony ząbek czosnku, sol i pieprz, zagotować.


Cukinię utrzeć na tarce na grubych oczkach.

Por pokroić w krążki.

Łyżkę oleju rozgrzać na patelni, udusić na nim por i cukinię. Dodać do smaku sól, pieprz i tymianek.

Farsz nałożyć na naleśniki, posypać utartym serem i pokruszoną fetą.

Naleśniki zwinąć w chusteczkę, obsmażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie.

Gotowe naleśniki polać sosem pomidorowym i posypać pokruszoną fetą.

Zdjęcie - Naleśnki z cukinią i porem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów