Naleśniki z łososiem
Bardzo fajna przekąska na imprezę. Jak mamy naleśniki usmażone to zrobimy tą przekąskę w 15-20 min. Składniki:
Nadzienie (z takiej ilości wyszło mi 2 talerze koreczków):
- 10 dag posiekanego wędzonego łososia
- 25 dag sera ricotta
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka śmietany 18%
- 1 łyżka majonezu
- 6 dag suszonych pomidorów pokrojonych małą kostkę
- pieprz, ewentualnie sól ale najczęściej łosoś jest już wystarczający
Wszystkie składniki farszu połączyć ze sobą i wymieszać łyżką na jednolitą masę, na naleśniki nakładać po 1-2 łyżkach nadzienia i rozsmarować, zwinąć z rulon i pokroić na ruloniki o długości około 1,5-2 cm.
Podobne wpisy Naleśniki z łososiemKrokiety z pieczarkami i żółtym serem
Naleśniki z budyniem czekoladowym