Naleśniki na cydrze

Zdjęcie - Naleśniki na cydrze - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Delikatne i puszyste, francuskie naleśniki, przygotowane na jabłkowym przysmaku. Można je podać na różne sposoby, na obiad lub na deser. Smakują z dżemem, serem roztartym z jogurtem lub z musem jabłkowym. Przepis pochodzi z książki Soirée crêpes, Anne-Cecilie Fichaux 🙂

Zdjęcie - Naleśniki na cydrze - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Składniki / 14 sztuk

  • 250 g mąki
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 3 jajka
  • 250 ml mleka
  • 10 g roztopionego masła
  • 250 ml cydru
  • szczypta soli

Do miseczki przesiałam mąkę, dodałam cukier i sól, wszystko wymieszałam. Jajka ubiłam na pianę, dodałam suche składniki, ponownie wszystko wymieszałam. Miksując, stopniowo dodałam mleko, następnie cydr i roztopione masło. Wszystkie składniki należy dokładnie połączyć. Miseczkę z ciastem, przykrywam ściereczką i odstawiam na godzinę. Naleśniki smażyłam na dobrze nagrzanej patelni, nasmarowanej niewielką ilością masła. Smacznego 🙂

Zdjęcie - Naleśniki na cydrze - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Inspiracja Kwestia Smaku

Przepisy z tych kategorii

Naleśniki gryczane

Naleśniki gryczane

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

Bezmleczne kokosowe placuszki
1

Bezmleczne kokosowe placuszki

mollisia mollisia
Walka w kuchni

Pikelets  - australijskie placuszki - kuchnia australijska
1

Pikelets - australijskie plac…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Drop scones -szkockie naleśniki
2

Drop scones -szkockie naleśnik…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Naleśniki z mlekiem kokosowym – kokosowe
2

Naleśniki z mlekiem kokosowym…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Naleśniki  kokosowe
1

Naleśniki kokosowe

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki