Naleśniki jaglane

Naleśniki jaglane

Zdjęcie - Naleśniki jaglane - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Dziś zapraszam na przepis na naleśniki w zdrowszej wersji - bez glutenu i bez cukru. Na bazie mąki jaglanej i dosłodzone odrobiną ksylitolu. Są bardzo delikatne i trzeba je smażyć na mocno rozgrzanej patelni ale są przepyszne. Podałam je ostatnio ze skyrem, do którego dodałam łyżeczkę domowego dżemu malinowego i powiem Wam, że takie smarowidło naleśnikowe smakuje absolutnie genialnie.

Składniki:

  • 1 szklanka mąki jaglanej (dostępne w Skworcu)
  • 2 jaja
  • 1 szklanka mleka/ napoju roślinnego lub wody
  • 2 łyżeczki ksylitolu
  • 1 łyżka oleju

Wszystkie składniki miksujemy ze sobą i smażymy na mocno rozgrzanej patelni na złoty kolor.
Ja podałam je ze skyrem zmieszanym z łyżeczką domowego dżemu malinowego i owocami.

Zdjęcie - Naleśniki jaglane - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Naleśniki jaglane - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Naleśniki jaglane - Przepisy kulinarne ze zdjęciami



Kategorie przepisów