Naleśniki jaglane
             
Dziś zapraszam na przepis na naleśniki w zdrowszej wersji - bez glutenu i bez cukru. Na bazie mąki jaglanej i dosłodzone odrobiną ksylitolu. Są bardzo delikatne i trzeba je smażyć na mocno rozgrzanej patelni ale są przepyszne. Podałam je ostatnio ze skyrem, do którego dodałam łyżeczkę domowego dżemu malinowego i powiem Wam, że takie smarowidło naleśnikowe smakuje absolutnie genialnie.
Składniki:
- 1 szklanka mąki jaglanej (dostępne w Skworcu)
 - 2 jaja
 - 1 szklanka mleka/ napoju roślinnego lub wody
 - 2 łyżeczki ksylitolu
 - 1 łyżka oleju
 
Wszystkie składniki miksujemy ze sobą i smażymy na mocno rozgrzanej patelni na złoty kolor. 
Ja podałam je ze skyrem zmieszanym z łyżeczką domowego dżemu malinowego i owocami. 


