Muffiny z malinami i czekoladą
Muffinkowych szaleństw ciąg dalszy.
Składniki suche:
300 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
150 g cukru
Składniki mokre:
1 jajko
225 ml mleka
50 g stopionego masła
esencja waniliowa
posiekana tabliczka czekolady mlecznej, gorzkiej lub białej
maliny
Wszystkie składniki lekko wymieszać, przełożyć do foremek. Piec na złoto w temperaturze ok. 170 stopni przez 20-25 minut.
Z tej porcji wychodzi 12 sztuk.
Smacznego!
Składniki suche:
300 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
150 g cukru
Składniki mokre:
1 jajko
225 ml mleka
50 g stopionego masła
esencja waniliowa
posiekana tabliczka czekolady mlecznej, gorzkiej lub białej
maliny
Wszystkie składniki lekko wymieszać, przełożyć do foremek. Piec na złoto w temperaturze ok. 170 stopni przez 20-25 minut.
Z tej porcji wychodzi 12 sztuk.
Smacznego!