Muffiny kokosowe – kokosanki

Muffiny kokosowe – kokosanki
Mocno kokosowe muffiny, na mleku kokosowym. Muffiny, długo utrzymują świeżość, są wilgotne i puszyste.  Ciasto na babeczki, przygotujemy expresowo, mąkę pszenną w tym przepisie, można zastąpić mąką orkiszową. Przygotujcie na majówkę, lub na prezent, z wizytą u znajomych. Babeczki stygną….smacznego ?

Zdjęcie - Muffiny kokosowe – kokosanki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki / 12 sztuk
  • 1 szkl. mleka kokosowego
  • 1 jajko
  • 1/3 szkl. oleju
  • 1 szkl. mąki pszennej lub orkiszowej
  • 3/4 szkl. mąki kokosowej
  • 2/3 szkl. cukru brązowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 2 łyżki likieru kokosowego lub 1/2 łyżeczki aromatu kokosowego
Wszystkie składniki, powinny być w temperaturze pokojowej. Składniki suche, daję do miseczki i mieszam. Dodaję składniki mokre, mieszam krótko. ale dokładnie. Ciasto powinno być dość gęste. Foremkę na muffiny, wykładam papilotkami. Do każdej daję dwie łyżki ciasta. Muffiny piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, około 20 minut. Muffiny powinny się zrumienić. Gotowe babeczki odstawiam do przestudzenia. Udanych wypieków ?

Zdjęcie - Muffiny kokosowe – kokosanki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Muffiny kokosowe – kokosanki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Muffiny kokosowe – kokosanki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów