Muffinki z kokosem i biała czekoladą
Proste do wykonania, jak to muffinki. Tym razem z dodatkiem białej czekolady oraz wiórek kokosowych.
Muffinki z kokosem i białą czekoladą
SKŁADNIKI:
(z podanych składników wyszło ponad 40 muffinek)
- 250 g masła
- 4 szklanki mąki pszennej
- 1,5 szklanki cukru
- 4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki soli
- 1/2 litra mleka
- 3 jajka
- 100 g białej czekolady
- 1,5 szklanki wiórek kokosowych
Masło rozpuść, dodaj mleko oraz rozbełtane jajka i wymieszaj.
Czekoladę zetrzyj na tarce na dużych oczkach lub drobno posiekaj.
Połącz składniki suche i mokre. Nie wyrabiaj długo, wystarczy dokładnie wymieszać aby nie było grudek.
Na koniec dodaj czekoladę i wiórki kokosowe, wymieszaj.
Formę do muffinek wyłóż papilotkami. Masę nakładaj do połowy wysokości papilotki. Piecz w temperaturze 180 stopni C 20-25 minut.
Muffinki z kokosem i białą czekoladą Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje: