Muffinki z kokosem i biała czekoladą

Muffinki z kokosem i biała czekoladą

Proste do wykonania, jak to muffinki. Tym razem z dodatkiem białej czekolady oraz wiórek kokosowych.

Zdjęcie - MUFFINKI Z KOKOSEM I BIAŁĄ CZEKOLADĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Muffinki z kokosem i białą czekoladą SKŁADNIKI:
(z podanych składników wyszło ponad 40 muffinek)

  • 250 g masła
  • 4 szklanki mąki pszennej
  • 1,5 szklanki cukru
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki soli
  • 1/2 litra mleka
  • 3 jajka
  • 100 g białej czekolady
  • 1,5 szklanki wiórek kokosowych
Mąkę wraz z solą, proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną przesiej do miski. Dodaj cukier i wymieszaj.
Masło rozpuść, dodaj mleko oraz rozbełtane jajka i wymieszaj.
Czekoladę zetrzyj na tarce na dużych oczkach lub drobno posiekaj.
Połącz składniki suche i mokre. Nie wyrabiaj długo, wystarczy dokładnie wymieszać aby nie było grudek.
Na koniec dodaj czekoladę i wiórki kokosowe, wymieszaj.
Formę do muffinek wyłóż papilotkami. Masę nakładaj do połowy wysokości papilotki. Piecz w temperaturze 180 stopni C 20-25 minut.
Zdjęcie - MUFFINKI Z KOKOSEM I BIAŁĄ CZEKOLADĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Muffinki z kokosem i białą czekoladą

Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje:

Kategorie przepisów