Muffinki kakaowe z brzoskwiniami
Ostatnie muffinki robiłam równo rok temu, czyli dość dawno. Małe słodkości wyglądają atrakcyjnie na talerzu z ciastem i są lubiane przez dzieci. U mnie dzisiaj wersja kakaowa z owocami. Połączenie jak dla mnie idealne.
Koleżanka wywołała mnie do tablicy, nieładnie jej odmówić:)
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
- 1 szklanka mleka
- 1/4 szklanki oleju
- 1 jajko
- 3 brzoskwinie
Brzoskwinie pokroić w kostkę. W misce połączyć suche składniki, mąkę, kakao, i proszek przesiać, w drugiej połączyć mokre, jajko roztrzepać. Połączyć zawartości obu misek, dodać pokrojone brzoskwinie i wymieszać. Nakładać ciasto do 3/4 foremki wyłożonej papilotką. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 20 min.
Smacznego:)