Mini kotleciki z cukinią i parmezanem

Mini  kotleciki z cukinią i parmezanem
Zdjęcie - Mini  kotleciki z cukinią i parmezanem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 35
  • Czas przygotowania: 15minuty
  • Czas gotowania: 20minuty

Nie lubię, kiedy coś się ma zmarnować więc leżącą w lodówce już jakiś czas cukinię starłam na tarce i dodałam do masy na kotlety mielone. Dodałam także odrobinę papryczki chilli oraz garść startego parmezanu. Nie spodziewałam się, że to co powstanie będzie smakowało tak wspaniale. Genialna odmiana od zwykłych kotletów mielonych. Zachęcam do wypróbowania.

Składniki Instrukcje

W misce umieścić mięso. Dodać jajko i wymieszać. Następnie dodać pokrojoną papryczkę chilli, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz startą na tarce cukinię (razem ze skórką) i parmezan. Dokładnie wymieszać, jeśli masa jest zbyt rzadka można dodać trochę bułki tartej. Formować płaskie mini kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.

Smacznego:)

Zdjęcie - Mini  kotleciki z cukinią i parmezanem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów