Mięsne roladki ze szparagami

Mięsne roladki ze szparagami
Zdjęcie - Mięsne roladki ze szparagami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Mięsne roladki ze szparagami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Mięsne roladki ze szparagami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Mięsne roladki ze szparagami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 600 g schabu
  • 250g białego sera
  • 3 łyżki ostrego ajvaru
  • 1 wiązka (ok. 500g) cienkich szparagów z odkrojonymi zdrewniałymi końcówkami
  • 150 g boczku pokrojonego w plastry
  • sól i pieprz
  • 6 łyżek oleju Kujawskiego z pomidorami, czosnkiem i bazylią
Przygotowanie

Schab kroimy na kotlety i rozbijamy cienko. Posypujemy solą i pieprzem z obu stron. 


Ser dokładnie mieszamy z ajvarem i rozkładamy warstwę na kotletach. Układamy na tym po wiązce szparagów (ok. 8 szt.) i zwijamy w rulonik. Każdy rulonik owijamy w plastry boczku. 


Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju i smażymy roladki na złoty kolor. Zdejmujemy z ognia i wstawiamy je do żaroodpornego naczynia. Przelewamy do niego tłuszcz ze smażenia. 


Pieczemy w piekarniku ok. 30 minut w temperaturze 200 st. 


Polewamy 3 łyżkami oleju Kujawskiego z pomidorami, czosnkiem i bazylią.

Kategorie przepisów