Marynowane kurki

Marynowane  kurki

 

 

 

Zdjęcie - Marynowane  kurki  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

składniki na zalewę:

1 i 1/2 szklanki wody

1/2 szklanki octu

1 łyżeczka soli

2 łyżki cukru


dodatkowo:

kurki

czarny pieprz w ziarnach

ziele angielskie

listki laurowe

gorczyca

Kurki oczyścić i obgotować w osolonej wodzie. Do garnka wlać wodę, ocet , cukier i sół, zagotować. Kurki przełożyć do małych słoików (250ml), dodać po kilka ziarenek ziela angielskiego, pół łyżeczki gorczycy, 3 listki laurowe i pół łyżeczki czarnego pieprzu a następnie zalać zalewą. Zakręcić słoiki i pasteryzować 20 minut.





Zdjęcie - Marynowane  kurki  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów