Marynowana cebula

To chyba już ostatni post z przepisem na dodatek do bułek z szarpaną. Ostatni obecnie, nie ogólnie. Przepis szybki i przyjemny (poza uronieniem paru łez). Zastawiam się do czego jeszcze można użyć takiej cebuli. Do dań z grilla? Do sałatek? No tak to by mogło być.

Zdjęcie - Marynowana cebula - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Składniki:
2 średnie czerwone cebule
1 szklanka octu winnego
pół szklanki cukru
1 liść laurowy
3 ziarna ziela angielskiego
pół łyżeczki soli
pieprz


Ocet zagotowujemy z cukrem, liściem, zielem, solą i pieprzem. Cebule kroimy w plasterki, ściśle układamy w słoiku i zalewamy zalewą. Wkładamy do lodówki.


Przepisy z tych kategorii

Marmolada z selera naciowego. Sezonowo od A do M
1

Marmolada z selera naciowego.…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Piklowane marchewki z kminem rzymskim

Piklowane marchewki z kminem r…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Konfitura z czerwonej cebuli

Konfitura z czerwonej cebuli

Gosia17 Gosia17
Wędrówki po kuchni

Kiszona marchewka
1

Kiszona marchewka

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

Kalafiory pasteryzowane w zalewie
1

Kalafiory pasteryzowane w zale…

aronia aronia
Wiem co jem

Fasolka szparagowa w słoikach - zimowe zapasy
1

Fasolka szparagowa w słoikach…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit