Marcepanowe skrzaty

Marcepanowe skrzaty
Zdjęcie - Marcepanowe skrzaty. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Robiąc mikołaje mamy dwa w jednym. Po pierwsze będzie ktoś, kto przyniesie prezenty i po drugie mamy ładną świąteczną dekorację na ciasta ,ciasteczka itp. Zdjęcie - Marcepanowe skrzaty. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki . 150g marcepana 1 łyżka soku z buraka 1/2 białko kurze 100 g cukru 1 para rękawiczek Zakładamy rękawiczki. Z masy marcepanowej uformować główki mikołajów i guziczki ,pozostawić jasne.
Z reszty uformować tułowie, czapeczki i noski figurek ,które zanurzamy w soku buraczanym lub barwniku spożywczym. Wszystkie części połączyć.
Białko utrzeć z cukrem ,przełożyć do szprycy i zrobić brody. Zaznaczyć oczy kaszą. Zdjęcie - Marcepanowe skrzaty. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Takie Mikołaje na pewno ucieszą dzieci i nie tylko.

Kategorie przepisów