Mango lassi

Tradycyjne indyjskie lassi przyrządza się z jogurtu, wody i przypraw. Bardziej popularna stała sie jednak słodka wersja, z dodatkiem owoców i przypraw korzennych. Oczywiście wybór owocu zależy tak naprawdę od nas i naszej fantazji; a ponieważ miałam w lodówce akurat dojrzałe mango, moje lassi wyglądało tak:
Zdjęcie - Mango lassi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami



Na 4 porcje potrzebujemy:
  • 1 średnie mango, obrane ze skóry i pokrojone
  • 1,5 kubka naturalnego jogurtu
  • ½ szklanki chłodnej wody
  • 1 łyżeczka słodziku
  • mielony kardamon
  • lód
Zmiksuj mango z jogurtem, wodą, słodzikiem i kardamonem. Napełnij 4 szklanki lodem w 1/3 wysokości, uzupełnij napojem. Podawaj natychmiast.
Przepis pochodzi ze strony South Beach Diet.

Przepisy z tych kategorii

Mango lassi
1

Mango lassi

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Mango lassi

Mango lassi

PrzepisoTeka PrzepisoTeka
PrzepisoTeka

Koktajl z  awokado
6

Koktajl z awokado

upl upl
Niebo w gębie

Lassi mango
3

Lassi mango

Majana Majana
Majanowe pieczenie

Mango lassi
7

Mango lassi

Abbra Abbra
Moje Kucharzenie

Koktajl marchewkowy z pomarańczą
1

Koktajl marchewkowy z pomarańc…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Przepisy z tych kategorii

Raita – indyjski sos jogurtowy z ogórkami

Raita – indyjski sos jogurtowy…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Aloo gobi z młodymi ziemniakami
3

Aloo gobi z młodymi ziemniakam…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Japchae
1

Japchae

Tyna Tyna
In cooking we trust

Indyjski chlebek Parantha

Indyjski chlebek Parantha

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Miso ramen z boczniakami i wędzonym tofu

Miso ramen z boczniakami i węd…

food² food²
Food Square

Marchew po koreańsku
1

Marchew po koreańsku

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny