Makaron ze szpinakiem

Makaron ze szpinakiem

Pyszny, szybki obiadek na dobry początek tygodnia. Kilka składników, parę chwil w kuchni i mamy gotowy makaron ze szpinakiem, pieczarkami i piersią z kurczaka, mniam! :)

Zdjęcie - Makaron ze szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki na 4-5 porcji:
  • 400 g makaronu penne
  • 1 opakowanie świeżego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • ok. 500 g piersi z kurczaka
  • 400 g pieczarek
  • przyprawa do gyrosa
  • sól, pieprz

Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, wrzucić szpinak, gdy się skurczy dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać, chwilkę podsmażyć i przełożyć na talerz. Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do gyrosa i wrzucić na rozgrzany na patelni olej, podsmażyć. Następnie dodać pokrojone w plasterki pieczarki, posolić i przykryć na chwilę. Gdy pieczarki puszczą sok odkryć, dodać szpinak, całość oprószyć pieprzem i wymieszać. Chwilę podsmażyć. Na koniec dodać makaron i wymieszać. Podawać na ciepło.

Zdjęcie - Makaron ze szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów