Makaron z jarmużem i pieczarkami

Makaron z jarmużem i pieczarkami
Zdjęcie - Makaron z jarmużem i pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 20
  • Czas przygotowania: 5minuty
  • Czas gotowania: 15minuty

Makaron z dodatkami to zawsze jest gwarancja szybkiego obiadu. Czy też pysznego to oczywiście zależy od dodatków. Moja dzisiejsza propozycja do jarmuż i pieczarki ale oczywiście diabeł tkwi w szczegółach więc i czosnek  jest potrzebny i parmezan do wykończenia tego dnia.  Polecam, jestem pewna, że Wam posmakuje.

Składniki Instrukcje

Ulubiony makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy.  W tym czasie rozgrzać resztę oliwy na patelni, podsmażyć posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać jarmuż  pozbawiony twardych środków  i pokrojone pieczarki, dusić ok. 5-7 min. Dodać śmietankę kremówkę i gotować jeszcze 2-3 min. aż sos zgęstnieje. Przyprawić do smaku solą. Dodać odcedzony makaron, dokładnie wymieszać. Podawać danie posypane parmezanem i świeżo mielonym pieprzem.

Smacznego:)

Zdjęcie - Makaron z jarmużem i pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów