Makaron z jarmużem
Makron z jarmużem, papryką i cebulą jest przepyszny, robi się go bardzo szybko i smakuje całej rodzinie. To nasz dzisiejszy prosty, zdrowy niedzielny obiad.
Składniki:
400 g makaronu pełnoziarnistego
200 g jarmużu
2 ząbki czosnku
2 cebule
2 duże czerwone papryki
kawałek sera typu feta
masło klarowane
Sposób wykonania:
Makaron ugotowałam w osolonej wodzie. W woku na maśle zeszkliłam drobno pokrojoną cebulę i czosnek, dodałam paprykę i całość dusiłam ok.10 minut. Jarmuż porwałam na mniejsze kawałki, odkroiłam twarde części, dorzuciłam do woka i całość jeszcze dusiłam kilkanaście minut.
Do woka włożyłam makaron, podgrzewałam całość chwilę, cały czas mieszając. Danie wyłożyłam na talerze i pospałam serem feta.
Składniki:
400 g makaronu pełnoziarnistego
200 g jarmużu
2 ząbki czosnku
2 cebule
2 duże czerwone papryki
kawałek sera typu feta
masło klarowane
Sposób wykonania:
Makaron ugotowałam w osolonej wodzie. W woku na maśle zeszkliłam drobno pokrojoną cebulę i czosnek, dodałam paprykę i całość dusiłam ok.10 minut. Jarmuż porwałam na mniejsze kawałki, odkroiłam twarde części, dorzuciłam do woka i całość jeszcze dusiłam kilkanaście minut.
Do woka włożyłam makaron, podgrzewałam całość chwilę, cały czas mieszając. Danie wyłożyłam na talerze i pospałam serem feta.