Łosoś w maśle kaparowym
Wyraziste w smaku kwaskowato - słone kapary, podsmażone na maśle z dodatkiem zielonej pietruszki to idealny dodatek do łososia. Podane z młodymi ziemniaczkami i zieloną sałatą to wykwintny wakacyjny obiad. Prosto, szybko, zdrowo!
Składniki:
2 kawałki łososia a`160 g
5 gałązek natki pietruszki
30 g masła
20 g kaparów ze słoiczka
sól, pieprz
2 łyżki oleju
Wykonanie:
Składniki:
2 kawałki łososia a`160 g
5 gałązek natki pietruszki
30 g masła
20 g kaparów ze słoiczka
sól, pieprz
2 łyżki oleju
Wykonanie:
- kawałki łososia umyć, osuszyć. Skropić sokiem z cytryny i posolić
- kapary odsączyc z zalewy. Pietruszkę posiekać
- łososia usmażyć na oleju po kilka minut z każdej strony. Na koniec dodać masło, kapary i natkę pietruszki. Przesmażyć razem przez kilka minut. Podawać natychmiast!
- podałam z młodymi ziemniaczkami i ulubioną sałata masłową