Łosoś w maśle kaparowym

Łosoś w maśle kaparowym
Zdjęcie - Łosoś w maśle kaparowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Wyraziste w smaku kwaskowato - słone kapary, podsmażone na maśle z dodatkiem zielonej pietruszki to idealny dodatek do łososia. Podane z młodymi ziemniaczkami i zieloną sałatą to wykwintny wakacyjny obiad. Prosto, szybko, zdrowo!

Zdjęcie - Łosoś w maśle kaparowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSkładniki:
2 kawałki łososia a`160 g
5 gałązek natki pietruszki
30 g masła
20 g kaparów ze słoiczka
sól, pieprz
2 łyżki oleju

Wykonanie:
  • kawałki łososia umyć, osuszyć. Skropić sokiem z cytryny i posolić
  • kapary odsączyc z zalewy. Pietruszkę posiekać
  • łososia usmażyć na oleju po kilka minut z każdej strony. Na koniec dodać masło, kapary i natkę pietruszki. Przesmażyć razem przez kilka minut. Podawać natychmiast!
  • podałam z młodymi ziemniaczkami i ulubioną sałata masłową
SMACZNEGO !

Zdjęcie - Łosoś w maśle kaparowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów