Łosoś duszony ze szparagami

Łosoś duszony ze szparagami
Zdjęcie - Łosoś duszony ze szparagami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 15
  • Czas przygotowania: 5minuty
  • Czas gotowania: 10minuty

Jeśli macie ochotę na wiosenną porcję zdrowia polecam mojego dzisiejszego łososia. Danie jest bardzo proste, przygotowuje się około 15 min i smakuje naprawdę wspaniale. Ja podałam do ryżu ale z przypiekanymi ziemniaczkami też smakuje bardzo dobrze.

Składniki Instrukcje

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić drobno pokrojoną cebulkę. Chwilę smażyć następnie dodać pokrojone w plasterki szparagi. Wlać ok. 200 ml wody i dusić 3 min. Następnie wlać śmietankę, zagotować i włożyć kawałki łososia. Dusić ok. 7 min w międzyczasie przekręcając łososia. W tym czasie ryba powinna dojść a sos zgęstnieć. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.  Podawać z ryżem lub przypiekanymi ziemniakami.

Smacznego:)

Zdjęcie - Łosoś duszony ze szparagami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów