Łosoś duszony ze szparagami
- Wynik: 15
- Czas przygotowania: 5minuty
- Czas gotowania: 10minuty
Jeśli macie ochotę na wiosenną porcję zdrowia polecam mojego dzisiejszego łososia. Danie jest bardzo proste, przygotowuje się około 15 min i smakuje naprawdę wspaniale. Ja podałam do ryżu ale z przypiekanymi ziemniaczkami też smakuje bardzo dobrze.
Składniki- łosoś - 2 kawałki po 200 g
- zielone szparagi - 1/2 pęczka
- cebulka - 1/2 szt.
- śmietanka - 100 ml
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
- olej do smażenia
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić drobno pokrojoną cebulkę. Chwilę smażyć następnie dodać pokrojone w plasterki szparagi. Wlać ok. 200 ml wody i dusić 3 min. Następnie wlać śmietankę, zagotować i włożyć kawałki łososia. Dusić ok. 7 min w międzyczasie przekręcając łososia. W tym czasie ryba powinna dojść a sos zgęstnieć. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ryżem lub przypiekanymi ziemniakami.
Smacznego:)