Letnie curry warzywne

Letnie curry warzywne
Zdjęcie - Letnie curry warzywne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 45
  • Czas przygotowania: 10minuty
  • Czas gotowania: 35minuty

Lekkie, smaczne danie warzywne, idealne na upalny dzień albo kiedy chcemy odpocząć od mięsa. Doskonale pasuje do ryżu. Dwa główne składniki to marchew i cukinia a z nimi idealnie współgra kolendra,  wystarczy kilka ziarenek, aby uzyskać pożądany smak.

Składniki Instrukcje

Marchew obrać, pokroić w plasterki, cukinie także. Cebulę posiekać w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę, chwilę przesmażyć, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przemieszać. Dodać plastry marchewki, podsmażyć, wlać ok. 1 szklanki wody, zmniejszyć ogień  i dusić ok. 20 min. Po tym czasie dodać plastry cukini i dusić kolejne 10 min. Wlać śmietankę i gotować, ostatnie 5 min. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i utłuczoną w moździerzu kolendrą. Podawać z ryżem.

Smacznego:)

Zdjęcie - Letnie curry warzywne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów