Lemoniada arbuzowa

Lemoniada arbuzowa

Na upały najlepsza lemoniada! Była już klasyczna lemoniada – klik, lemoniada truskawkowa – klik, dzisiaj pokazuję przepis na lemoniadę arbuzową! Jest doskonała, wspaniale gasi pragnienie! Do jej przyrządzenia wybierajcie dojrzałe, słodkie owoce. Jeśli przygotujecie ją z zimnego arbuza, gotowego napoju nie musicie już schładzać w lodówce!

Zdjęcie - Lemoniada arbuzowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Pin Print Lemoniada arbuzowaSkładniki
  • 1 kg arbuza (waga razem ze skórką)

  • sok z ½ cytryny

  • 500 ml wody

  • 2-3 łyżki cukru

Przygotowanie
  • Miąższ arbuza odkroić od skórki, pokroić na mniejsze kawałki, wyciągnąć pestki.
  • Kawałki arbuza wrzucić do miski, zblendować, dodać sok z cytryny. Odmierzyć 500 ml wody, dodać cukier, wymieszać do rozpuszczenia cukru. Następnie wlać do zblendowanego arbuza, wymieszać, przelać do dzbanka lub butelki. Schłodzić w lodówce.

Kategorie przepisów