
Składniki na 8 porcji:
- 7 dużych pomidorów (1,5 kg)
- 2 papryki zielone (500 g)
- 2 papryki czerwone (500 g)
- 1 papryka żółta (250 g)
- 3 średnie cebule pokrojone w piórka
- 2 małe cukinie pokrojone w dużą kostkę (400 g)
- 25 dag żółtej fasolki szparagowej
- 300 g kiełbasy pokrojonej w kostkę (ja użyłem toruńskiej)
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżeczki octu winnego
- sól, pieprz
Paprykę pokroić w paski (ja paprykę
obieram ze skórki),
pomidory sparzyć i obrać ze skórki i pokroić w kostkę, Kiełbasę podsmażyć z cebulą, dodać wszystkie warzywa i dusić pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie (nie dodawać wody, warzywa mają się dusić w sokach, które same puszczą). Dodać chilli i paprykę słodką doprawić solą, cukrem i octem.
Podobne wpisy Leczo

Jak obrać paprykę ze skórki?

Chilli con carne i sałatka

Marhapörkölt - wegierski gulasz wołowy

Serca drobiowe