Łazanki

Łazanki
Składniki:
  • 50 dag białej poszatkowanej kapusty
  • 50 dag kapusty kiszonej
  • 20 dag pokrojonych w drobną kostkę pieczarek
  • 2 cebule pokrojone w kostkę
  • 4 laski kiełbasy
  • sól i pieprz
  • opakowanie makaronu łazankowego
Kapusty udusić w osobnych garnkach. Cebulę podsmażyć z kiełbasą, dodać pieczarki i smażyć jeszcze ok. 5 min. Wszystko połączyć ze sobą, doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować w osolonej wodzie i połączyć z pozostałymi składnikami.

Zdjęcie - Łazanki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Podobne wpisy ŁazankiZdjęcie - Łazanki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kapusta po węgiersku

Zdjęcie - Łazanki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Bigos

Zdjęcie - Łazanki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kapusta zasmażana

Zdjęcie - Łazanki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kapuśniak

Kategorie przepisów