KURCZAK W POTRAWCE CEBULOWEJ
Moja siostra robi kurczaka w zupie cebulowej - takiej z torebki - bardzo mi on smakuje. Ja postanowiłam trochę zmodyfikować ten przepis i tak powstało to danie.
foto - Laura
SKŁADNIKI:
Mięso wyłożyć na dużą patelnię, smażyć koło 10 minut na dość mocnych ogniu stale mieszając. Dodać mrożonkę, zalać drugą szklanką śmietany, ewentualnie doprawić do smaku i dusić do miękkości warzyw i mięsa.
W tym czasie ugotować makaron, przed odcedzeniem go odlać kubeczek wody z gotowania. Makaron dodać do sosu i wymieszać, jeśli będzie za gęsty wlać wodę z gotowania makaronu.
foto - Laura
SKŁADNIKI:
- 2 pojedyncze piersi z kurczaka,
- 2 szklanki śmietany (dałam pół na pół 18% i 30%)
- zupa cebulowa z torebki,
- opakowanie mrożonki groszek z marchewką
- pół opakowania makaronu (tutaj zielone tagliatelle)
- sól, pieprz.
Mięso wyłożyć na dużą patelnię, smażyć koło 10 minut na dość mocnych ogniu stale mieszając. Dodać mrożonkę, zalać drugą szklanką śmietany, ewentualnie doprawić do smaku i dusić do miękkości warzyw i mięsa.
W tym czasie ugotować makaron, przed odcedzeniem go odlać kubeczek wody z gotowania. Makaron dodać do sosu i wymieszać, jeśli będzie za gęsty wlać wodę z gotowania makaronu.