Krem pieczarkowy z curry
- Wynik: 25
- Czas przygotowania: 5minuty
- Czas gotowania: 20minuty
Pyszny, tradycyjny krem z pieczarek tym razem wzbogaciłam odrobiną curry. Kiedyś nie przepadałam za tą egzotyczną przyprawą ale wiem, że po pierwsze trzeba się przyzwyczaić do różnych smaków a po drugie należy uważać, żeby nie przesadzić z ilością. Curry jest bardzo aromatyczne więc dodaję tylko szczyptę. To wystarczy aby podkreślić smak zupy i jednocześnie nadać jej charakteru.
Składniki Instrukcje
W garnku rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną cebulę, szczyptę curry i przesmażyć. Dodać pokrojone pieczarki i dusić chwilę razem. Zalać około 2 l wody i gotować ok. 20 min. Po tym czasie zdjąć zupę z ognia i zmiksować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą curry. Doskonale smakuje z kromką chleba z masłem.
Smacznego:)