Kotlety z kaszy gryczanej
Kotlety z kaszy gryczanej, pieczarek i cebuli, panierowane w gryczanych otrębach. Doskonały dodatek do surówek, sosów i mięs. Ugotowaną kaszę, łączę z podduszonymi pieczarkami i cebulką. Kotlety nie mają w składzie ,,sklejacza” tj. jajka, czy mąka, dlatego należy je smażyć na patelni z nieprzywierającym dnem, nieporysowanej, inaczej kotlety mogą się rozpadać.
Bardzo polecam, szczególnie fanom kaszy gryczanej, na smaczny i zdrowy dodatek do obiadu
Składniki / 4 porcje
- 1 szklanka kaszy gryczanej ( u mnie niepalona )
- 12 średniej wielkości pieczarek
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 łyżeczka oregano
- sól i pieprz
- otręby gryczane do panierki
- masło klarowane i olej do smażenia