Kotlety mielone z indyka nadziewane pieczarkami i serem

Kotlety mielone z indyka nadziewane pieczarkami i serem
Zdjęcie - Kotlety mielone z indyka nadziewane pieczarkami i serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kotlety mielone z indyka nadziewane pieczarkami i serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kotlety mielone z indyka nadziewane pieczarkami i serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kotlety mielone z indyka nadziewane pieczarkami i serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kotlety mielone z indyka nadziewane pieczarkami i serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 500 g mielonego indyka
  • 250 g pieczarek
  • 100 g żółtego sera
  • 1 bułka kajzerka
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • sól i pieprz
  • 120 ml Oliwiera z oliwą z oliwek
  • 70 g bułki tartej
Przygotowanie

Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na Oliwierze na złoty kolor. Na koniec oprószamy solą i pieprzem.


Do mięsa mielonego dodajemy jajko, namoczoną w wodzie lub mleku bułkę kajzerkę, majeranek, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.


Mięso dzielimy na 4 części. Każdą z części rozpłaszczamy w dłoni, układamy po porcji startego sera i pieczarek i zaklejamy szczelnie formując podłużne kotlety.


Kotlety panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym Oliwierze na złoty kolor z każdej strony.

Kategorie przepisów